Produkt został dodany do koszyka. Aby złożyć zamówienie przejdź tu.

Wosk Carnauba

 

 


 

 <<< powrót do słownika (W)

 

 

Wosk Carnauba - Naturalny produkt otrzymywanym  z powierzchni liści palmy brazylijskiej Copernica cerifera, rosnącej w północnej części Brazylii. Jest najchętniej stosowanym utwardzaczem w produkcji naturalnych kosmetyków. Stanowią podstawowy środek nadający konsystencję kosmetyków dekoracyjnych. Ma właściwości emoliencyjne. Pokrycie powierzchni skóry warstwą ochronną zapobiega utracie wody drogą transedermalną. Cera jest wówczas właściwie nawilżona, pełna blasku i świeżości.

LIP CARE

 


 Produkty zawierające wosk Carnauba

EU